събота, 13 октомври 2012 г.

Батерии за GSM апарати



Батериите за GSM са неизменен спътник на всеки телефон. Без тях Вие няма да можете, да използвате Вашият GSM апарат. Няма да можете да разговаряте, да слушате любимата си музика, да пишете съобщения, да играете и работите на него. Батерията е необходимост, тя е задължително допълнение към Вашия телефон.
Съществуват различни видове батерии подходящи за отделните марки телефони: Nokia, Samsung, Sony Ericsson, LG, BlackBerry, Motorola и HTC. Всяка една е индивидуална за всеки модел мобилен апарат. Много често една и съща батерия е за няколко телефона.
Издържливостта на батериите е различна в зависимост от самия модел телефон. Най-често използваната е литиево-йонната (Li-lon) батерия. Според количеството енергия, която магат да съхранят има различни видове от 700 mAh до 2200 mAh. Друг вид, който е много разпространен е литиево-полимерната (Li-Po) батерия. Тя също варира според количеството енергия, което може да съхрани. Съществуват различни видове от 930 mAh до 1500 mAh. Литиево-полимерната батерия има повече живот в нея, издържа по-голям брой цикли на зареждане - разреждане от литиево-йонната.
В днешно време все повече взеха да навлизат смартфоните. Те са с много по-голям брой функции, приложения и съответно с по-качествен дисплей, за който е необходима повече енергия. Използва се повече ток и затова е необходима батерия с по-голям капацитет. За обикновенните телефони не е нужна по-голяма батерия, тъй като с времето тя започва сама се разрежда.

 За да не пропускате важните разговори използвайте батерия с по-голям капацитет енергия. Погрижете се за Вашият телефон, като сменяте батерията си периодично, за да издържа повече.

Няма коментари:

Публикуване на коментар